1,5 milioane de euro pentru sistemul de apă din comuna Milcoiu

Daniel Muşat, primar

În comuna Milcoiu va avea loc o investiție importantă în ceea ce privește sistemul de apă. Acest proiect ce urmează să fie implementat are valoarea de 1,5 milioane de euro.

Vestea a fost primită foarte bine de comunitatea primarului Daniel Mușat. Prin proiectul regional de apă şi canalizare, lansat recent de MIPE. ADI Apă Vâlcea și operatorul APAVIL S.A.. localitatea Milcoiu va beneficia de investiții în valoare de 1.58 milioane de euro.

Principalul obiectiv al proiectului este „Captare și stație de tratare în zona Balastieră”. Aici, sunt programate o serie de intervenții și lucrări, precum: igienizare sistem de drenaj, bazin de reacție, static nou de tratare, stație nouă de clorinare, rezervor pentru apa filtrată și potabilă, retehnologizare rezervor existent, din beton armat, montat semi îngropat (50 mc), stație nouă de pompare și dispecer.

Cel de-al doilea obiectiv mare, în cadrul proiectului de la Milcoiu, va fi „Stația de repompare Comanca”. Acesta cuprinde retehnologizarea rezervorului existent pentru aspirația pompelor, din beton armat monolit, montat semi îngropat (50 mc), dar și retehnologizarea stației de pompare a apei. În ceea ce privește rezervorul „Izbășești”, se au în vedere: o stație nouă de clorinare și retehnologizarea rezervorului existent pentru distribuirea apei potabile, din beton armat monolit, montat semi îngropat (volum 300 mc).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *