Trenulețul Dotto a ajuns la Govora

Trenulețul Dotto

Modelul patentat pe litoral de mai mulți ani a fost preluat și de stațiunile balneare din Vâlcea. După Băile Olănești a venit și rândul Băilor Govora să se doteze cu trenuleț turistic pe roți.

În cazul Băilor Govora este vorba despre un parteneriat public – privat. Chiar de Ziua Copilului, se va inaugura inedita formă de agrement, care în primul an va fi una experimentală, în sensul îmbinării plăcutului cu utilul. Practic, va fi destinată atât turiștilor, cât și localnicilor, fiind luate în calcul mai multe trasee care să îmbine necesitățile ambelor categorii.

„Pe lângă promovarea turistică a orașului și conectarea diferitelor zone din stațiune, avem în vedere pe viitor să legăm stațiunea și cu alte atracții, din împrejurimile Băilor Govora. Deocamdată, pentru început, trenulețul va ajunge doar până la Mănăstirea Govora și, o dată sau de două ori pe lună, în funcție de solicitări, până la Mănăstirea Dintr-un Lemn”, a precizat primarul stațiunii Băile Govora, Mihai Mateescu.

„Nu întâmplător am ales data de 1 iunie când sărbătorim „Ziua Copilului”. Pentru cei mici, în primul rând, plimbarea cu trenulețul, de ziua lor, va fi un deliciu și o bucurie. În acest sens am pregătit și un program special dedicat celor mici”, a mai menționat edilul din Govora.

Proprietarii de structuri de cazare și alimentație publică din Băile Govora au fost încurajați să realizeze autocolante de promovare care vor fi afișate pe acest trenuleț turistic.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *