456 de ani de la prima atestare documentare a comunei Șușani – sărbătorită așa cum se cuvine

comuna Șușani

Sărbătoarea “Fiii Satului” din comuna Șușani a ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, debutând cu un program artistic organizat de către elevii școlii gimnaziale din comună. Aceștia au fost mai apoi premiați pentru rezultatele deosebite pe care le-au avut la învățătură, dar și pentru rezultatele obținute la diverse competiții din ultima perioadă.

De asemenea, edilul a făcut un scurt bilanț al investițiilor ce au avut loc în comună. Printre acestea, a menționat despre lucrările care se desfășoară în prezent, cum ar fi cele de la rețeaua de apă. Se lucrează la gospodăria de apă și au fost realizate 3 puțuri, pentru ca apa să fie suficientă pentru toți locuitorii comunei. De altfel, rețeaua de apă se întinde și în alte sate, acolo unde sunt și cele mai mari probleme.

Printre altele, urmează să se realizeze construirea și dotarea căminului cultural din comună, se lucrează în prezent la documentație, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să înceapă lucrările propriu-zise.

Un alt proiect important îl reprezintă Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, care va intra la rândul său într-o reabilitare totală, atât la interior cât și la exterior. Copiii ce învață aici urmând să fie relocați în alte 2 școli din comună.

Lucrări vor fi făcute și la infrastructură, fiind depus un proiect în ceea ce privește gazele naturale, momentan se așteaptă finanțarea. Drumul care unește comuna Șușani de comuna Lungești se dorește la rândul să construit, așteptându-se și aici finanțarea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *