Activități de iarnă în Călimănești – Căciulata

Călimănești - Căciulata

Iarna este un anotimp absolut superb, magic, cu peisaje parcă desprinse din poveste, iar în Călimănești – Căciulata lucrurile nu sunt mai prejos. Acum, în zilele noastre, momentele feerice, cu nămeți uriași și zăpadă ce trăsnește sub ghete sunt din ce în ce mai rare. Zăpada este foarte puțină, doar în unele zone și doar în anumite perioade. De aceea, trebuie să profităm din plin de ceea ce ne rezervă acest anotimp! În acest articol vom descoperi împreună care sunt cele mai recomandate locuri de vizitat în Călimănești – Căciulata!

Ce poți face în stațiunea Călimănești – Căciulata pe timp de iarnă?

Trebuie să știi că această stațiune este denumită și “perla stațiunilor de pe Valea Oltului”, denumire care i se potrivește de minune! Deși este o stațiune mică, aceasta are o mulțime de lucruri de împărtășit tuturor celor care sosesc acolo.

Iată care sunt lucrurile pe care le poți face dacă alegi să vizitezi stațiunea pe timp de iarnă:

Vizitarea obiectivelor turistice de mare importanță, atât culturală, cat și religioasă sau turistică. Stațiunea este ticsită de obiective turistice ce și-au păstrat popularitatea de-a lungul timpului, unele dintre ele mai ales pentru legendele și istoriile care se ascund în spatele lor. Câteva dintre aceste obiective pline de încărcătură istorică, religioasă și chiar sentimentală sunt: Mănăstirea Cozia, Schitul Ostrov, Castrul Roman Arutela, Mănăstirea Stănișoara, Mănăstirea Turnu, Biserica din Deal “Sfinții Voievozi”, Masa lui Traian etc.

Plimbări în natură, pe trasee montane și de aventură. Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă ești un iubitor acestor activități este să găsești un ghid turistic care să te însoțească în parcurgerea celor mai palpitante, încântătoare și plină de adrenalină trasee montane pe care le poți parcurge aici. În funcție de traseul pe care îl urmezi, pe parcursul acestuia poți întâlni unele dintre cele mai uimitoare obiective turistice naturale din județ, precum: Parcul Național Cozia, Cascada Lotrișor etc.

Stațiunea în sine este un loc demn de atenția turiștilor. Întreaga stațiune are un farmec aparte, mai ales că în spatele ei se află o mulțime de legende și istorii care încearcă curiozitatea tuturor. Cel mai vizitat loc de aici este Parcul Poiana lui Căliman.

Avantajele balneare. Principalul scop pentru care cei mai mulți aleg să viziteze zona, îl reprezintă beneficiile asupra sănătății pe care tratamentele balneare care pot fi făcute aici le au. Există numeroase centre cu ape termale în stațiune, dar și faimoasa Alee de Cură Balneară. Așadar, dacă ai diverse probleme de sănătate, stațiunea Călimănești – Căciulata este locul perfect în care să vii să le rezolvi.

Unde să te cazezi când vizitezi stațiunea balneară Călimănești – Căciulata din Vâlcea?

În cazul în care alegeți să vă petreceți o vacanță de vis în această stațiune, veți avea nevoie și de o cazare care să se ridice la standardele voastre, pentru că o cazare reușită înseamnă o vacanță reușită, nu-i așa?

Știm cât de mult contează pentru turiști să fie bine primiți și mai ales, bine tratați. Cazarea este un factor foarte important atunci când vine vorba de o vacanță, iar dacă îți dorești să se țină cont de toate nevoile tale, însă în același timp să beneficiezi și de un super tratament, cazare de calitate premium și o mulțime de facilități, toate acompaniate de un personal amabil, Hotel Izvoare este ceea ce cauți!

În plus, dacă te-ai hotărât că vrei să vizitezi toată Vâlcea, și nu doar stațiunea în care ne aflăm, hotelul nostru îți oferă această posibilitate. Datorită locației în care este amplasat, ai acces ușor la cele mai importante obiective turistice din Râmnicu Vâlcea!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *