Activități educative pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 5 din Râmnicu Vâlcea

Activități educative

În data de 15 septembrie 2022, Asociația ENVIRON, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, a organizat o lecție demonstrativă de protecția mediului și reciclare pentru elevii claselor a IV –a A și B de la Școala Gimnazială nr. 5, Râmnicu Vâlcea.

Elevii au avut la dispoziție filme educative și jocuri interactive prin intermediul cărora au fost instruiți cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor, a reciclării, a protejării mediului înconjurător.

Campania „România Reciclează” este un program derulat la nivel național de Asociația ENVIRON care își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Asociația Environ este o organizație colectivă, nonguvernamentală și non-profit, de preluare a responsabilităților legale ale producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice cu scopul de a facilita colectarea, tratarea, reciclarea și eliminarea nepoluantă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

În calitate de promotor al economiei circulare în țara noastră, Asociația Environ își propune să contribuie la un mediu mai curat nu doar prin perfecționarea unui sistem de gestionare responsabilă a DEEE, ci și prin implementarea de proiecte și campanii care încurajează schimbarea obiceiurilor privind colectarea selectivă și adoptarea unui stil de viață sustenabil.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *