Călimănești, lider necontestat în turismul vâlcean

Călimănești

Au sosit ultimele date de la Institutul național de statistică. Stațiunea Călimănești acumulează din ce în ce mai multe puncte în competiția cu oricare dintre localitățile vâlcene a căror activitate turistică e monitorizată de INS. În luna februarie a acestui an, ultima pentru care există informații, Călimănești a întâmpinat 19.934 de turiști, adică 56% din turiștii sosiți pe teritoriul județului Vâlcea

Urmează municipiul Râmnicu Vâlcea și Băile Olănești cu câte 12% (4.359, respectiv 4.176), Voineasa cu 7% (2.326), Băile Govora cu 5% (1723) și Măciuca cu 1% (388) din totalul turiștilor veniți în județ (35.368). În plan național, Vâlcea rămâne la nivelul lunii ianuarie cu 4%, din care stațiunea Călimănești a găzduit 19.934 de turiști, adică 56%.

Așa cum am spus în repetate rânduri, noi suntem o stațiune turistică. Ne susținem ca localitate și ca oameni realizând venituri din activități legate de turism, sub mai toate formele lui. Turism balnear, turism de agrement, turism monahal și chiar turism montan. Cu toții, administrație publică, locuitori și investitori, acționăm în direcția modernizării localității și a serviciilor pe care le oferim privind în jur și la concurenții noștri direcți, mai apropiați sau mai îndepărtați, în plan regional și în plan național. Graficele atașate arată foarte clar cum stăm pe această scară a performanței în turism. (Florinel CONSTANTINESCU, primar)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *