Ce amenzi riscă localnicii comunei Roești care își lasă câinii liberi

În urmă cu scurt timp, Primăria comunei Roești, Județul Vâlcea, a făcut un anunț important pentru întreaga comunitate.

Conform Ordonanței de Urgență nr.155 din 21.11.2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, precum și obligațiile ce revin stăpânilor acestora, se vor lua în calcul următoarele lucruri:

1.- Persoanele fizice și juridice, care dețin câini și îi lasă nesupravegheați, liberi, și circulă în afara proprietății, pe străzi, drumuri publice, parcuri, e.t.c., constituie contravenție și vor fi sancționați cu amendă între 2000-5000 lei, conform art.14 alin.(1) lit.a) Din OUG 155/2001 Republicată cu modificările și completările ulterioare.

2.- Persoanele fizice și juridice care dețin câini au obligația să-i înregistreze la medicul veterinar.  Deasemeni este obligatorie identificarea acestora prin montarea microcipului și se face obligatoriu de aparținătorul câinelui pe cheltuiala sa conform art.13 alin.(5).

3.- Este interzis abandonul câinilor, din gospodărie proprie revendicați sau adoptați pe domeniul public (străzi, drumuri publice, locuri cu destinație a manifestărilor publice, fără adăpost și tratament medical. Persoanele fizice și juridice, identificate că săvârșesc aceste infracțiuni vor fi sancționați conform art.14 alin.c) pentru nerespectarea art.13 alin.1 și alin.2 cu închisoare de la 2-5 ani conform O.U.G. 155/2001 Republicată cu modificările și completările ulterioare.

Legat de aceste lucruri, autoritățile au transmis: “Stimați cetățeni și locuitori ai Comunei Roești, vă rugăm să respectați Legea. În acest sens se vor evita foarte multe aspecte negative, ce aduc disconfort semenilor noștri sau chiar și evenimente foarte grave.”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *