Club de programare şi robotică la Băile Govora

Cu sprijinul Fundației ”Progress”, se doreşte deschiderea în orașul Băile Govora a unui club de programare și robotică prin proiectul CODE Kids – Programează viitorul comunității tale.

Cursurile sunt gândite pentru a le oferi copiilor cu vârste între 10 și 14 ani noțiuni actuale de coding și acces la tehnologie modernă (drone, imprimate 3D etc.) și, în același timp, să le stârnească interesul și să le antreneze creativitatea. Componenta de joacă este de asemenea foarte importantă în CODE Kids, iar cluburile participă la competiții, tabere, schimburi de experiență, care culminează cu Târgurile de Știință. CODE Kids s-a transformat în 6 ani de funcționare în cea mai mare mișcare națională de coding și STEM, cu peste 4600 de copii din 33 de județe care au beneficiat de cursuri de programare gratuite organizate în biblioteci publice sau școli.

În anul 2022 au fost 110 cluburi active la nivel național, în care au învățat programare și robotică peste 1200 de copii. Programul propune o soluție de alfabetizare digitală în rândul copiilor din mediul rural și urban mic. Elevii de 10-14 ani au acces timp de 2 ani la tehnologii de ultimă oră și training specializat și învață să programeze pentru a rezolva mici probleme identificate în comunitatea lor, iar în același timp își dezvoltă cunoștințele de matematică, logică, limba engleză și soft skills. CODE Kids este proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles la competiția Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education.

Clubul va funcționa în incinta Liceul Tehnologic Baile Govora, laboratorul de informatică, iar participarea nu este limitată doar pentru copiii din orașul Băile Govora.

Pentru a avea o idee de interesul manifestat în implementarea unui astfel de proiect, în vederea demarării demersurilor aferente înființării clubului, vă rugăm să completați formularul de mai jos: https://forms.gle/aKFbEhGFZTzW1v2M6

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *