Comuna Malaia, Jud. Vâlcea, a primit statutul de stațiune turistică

Gheorghe Dinculescu

Luna aceasta, mai exact pe 13 iulie, comuna Malaia din jud. Vâlcea a devenit stațiune turistică de interes local. Acest lucru s-a întâmplat după ce Guvernul României a adoptat o hotărâre de guvern care atestă aprobarea statutului de stațiune turistică de interes local pentru frumoasa comună vâlceană.

Acest statut vine cu o mulțime de beneficii pentru locuitori și nu numai. Faptul că Malaia este de acum pe harta stațiunilor turistice, oferă comunității oportunități economice la care până acum nu a avut acces! Dacă există doritori în acest sens, o mulțime de mici afaceri pot lua naștere acolo! Mai ales că, șansele obținerii unor finanțări nerambursabile sunt considerabil mai mari decât în trecut, deoarece se vor putea accesa fonduri europene destinate dezvoltării turismului. Pe lângă acestea, de faptul că localitatea Mălaia a devenit un punct de atracție turistică, vor beneficia și sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul.

Primarul din Malaia, Gheorghe Dinculescu, este mai mult decât încântat de aceasta realizare. Iată ce spune acesta: „Este primul lucru pe care mi l-am propus în acest mandat. Completarea și pregătirea datelor pentru a pune oficial, în calea turiștilor, stațiunea Malaia. Fluxul de turiști crescut, numărul de autorizații pentru structuri de cazare pe care le-am eliberat în acești doi ani, au pus bazele acestei strategii care va duce clar localitatea noastră în rândul stațiunilor vâlcene”.

Se pare că localitatea Malaia va căpăta peste foarte puțin timp o cu totul altă înfățișare, spre deliciul turiștilor, dar și al cetățenilor, autorităților și mai ales, al comercianților din zonă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *