Comuna Pietrari face demersuri importante pentru a obține fonduri europene

Comuna Pietrari

Comuna Pietrari nu are un buget foarte mare în ceea ce privește realizarea unor proiecte de modernizare a localității. Însă este voință, iar acest lucru face ca lucrurile să meargă ca pe roate.

Pentru moment, comuna Pietrari va depinde o cerere pentru a obține fonduri importante prin PNRR. Acești bani vor fi folosiți pentru a se dota unitățile de învățământ din localitate.

Proiectul constă în dotarea școlilor cu mobilier și achiziționarea materialului didactic necesar pentru laboratoare, dar și în achiziționarea unor table interactive. De asemenea, dotări vor fi făcute chiar și la grădinițe.

Un alt proiect ce va fi finanțat prin PNRR va consta în montarea unor stații de călători moderne.

Urmând astfel să se achiziționeze două stații pentru mașinile electrice și se vor monta stații de călători moderne cu monitor touch screen și alimentate cu energie produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

În cadrul aceluiași proiect, în localitate se va monta mobilier urban inteligent: pubele smart pentru colectarea selectivă a deșeurilor, totem informațional și bănci inteligente.

Proiectul cu privire la stațiile moderne și mobilierul urban inteligent a fost semnat, urmând să fie implementat anul acesta.

Valoarea totală a investiției este de 2.189.432,36 lei, iar data de finalizare este 23.12.2023, durata de implementare fiind de 12 luni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *