Comuna Ștefănești va beneficia de apă mai curată

Adrian Uţa, primarul din comuna Ștefănești, judeţul Vâlcea, își dorește ca localnicii să beneficieze de cele mai calitative resurse primare. Printre aceste resurse se numără și apa, în privința căreia s-a demarat un proiect important.

În comuna Ștefănești a fost implementat „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în jud. Vâlcea”. În ceea ce privește desfășurarea proiectului în localitatea Ștefănești, este implicată primăria, dar și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (Apă Vâlcea).

Iată ce a declarat edilul despre acest proiect: „Vom crește calitatea apei în localitatea noastră. Acest proiect presupune reabilitarea a două surse de apă, execuția unei noi surse de apă, execuția unei surse de aducțiune de 1,2 km și reabilitarea stației de tratare.”

Realizarea proiectului este posibilă printr-o finanțare obținută prin POIM, ce reprezintă 85% din întreaga sumă necesară proiectului, 13% vine din partea Guvernului României și 2% din Bugetul Local. Suma totala la care se ridica investiția este de 7.337.331,00 lei (fără TVA).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *