Comuna Vaideeni beneficiază anul acesta de un buget local de 18,82 de milioane de lei

Vaideeni

Consiliul Local al comunei Vaideeni a aprobat recent bugetul localității pe anul 2022. Comuna are anul acesta, la partea de venituri, un buget în valoare de 18,82 de milioane de lei.  S-au aprobat cheltuieli atât la secțiunea de funcționare, în valoare de 8,45 milioane de lei, dar și  la secțiunea de dezvoltare în valoare de 10,36 milioane de lei.

Primarul din Vaideeni, Daniel Băluță, are trei proiecte care cuprind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 24 de kilometri, finanțate prin programul guvernamental Anghel Saligny:  „Aceste proiecte sunt prioritare pentru localitate, în special pentru turism, fiindcă sunt drumuri care duc spre zonele special amenajate pentru turişti Printre condiţii este să avem apă şi canalizare pe aceste drumuri. În mare parte avem reţea de canalizare în satul Vaideeni, iar apă avem în toate cele cinci sate.”

Primarul Băluță are un proiect depus și la Compania Naţională de Investiţii. 

Proiectul are scopul de a moderniza Școala  „Luca Solomon” din centrul localităţii: „Avem mai multe proiecte care sunt în lista de sinteză a CNI şi sper că se vor face paşi concreţi pentru realizarea acestor investiţii extrem de importante”.

Anul trecut, Primăria Vaideeni a alocat un buget de 20.000 de lei pentru a stopa alunecările de teren de pe drumul comunal DC 137. Iar în august 2021, Daniel Băluță a început cadastrarea gratuită a terenurilor din Vaideeni: „Termenul de execuţie este de 2 ani. Prin urmare, în doi ani toată lumea va avea carte funciară. Este un lucru extraordinar pentru noi, fiindcă foarte mulţi oameni nu reuşeau să aibă această cadastrare. În lipsa unei evidenţe a proprietăţii, a unui cadastru, există riscul să se blocheze circuitul civil. Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional”.

Pe lângă proiectele deja în desfășurare, primarul Daniel Băluță are în plan și ridicarea unei baze sportive moderne, lângă stadionul din Vaideeni.

Sursa: ziaruldevalcea.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *