Consiliul Local Mihăești se aliază cu CJV pentru a aduce Microbuze Electrice pentru Elevii din Județul Vâlcea

comuna Mihăești

Primarul Constantin Bărzăgeanu și Consiliul Local Mihăești au făcut un parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, pentru depunerea unui proiect amplu intitulat „Microbuze electrice pentru elevii din județul Vâlcea” cu scopul de a obține finanțarea necesară pentru implementare.

Componenta C15: Educație, Reforma 6 din cadrul programului de finanțare reprezintă arena în care se va desfășura acest proiect ambițios. Aici se urmărește actualizarea cadrului legislativ pentru a se asigura standarde ecologice înalte în procesele de proiectare, construcție și dotare a infrastructurii din învățământul preuniversitar.

Investiția 10, sub forma dezvoltării rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, se integrează perfect în Planul Național de Redresare și Reziliență. Această mișcare strategică are ca obiectiv nu doar modernizarea infrastructurii școlare, dar și protejarea mediului înconjurător prin utilizarea mijloacelor de transport prietenoase cu natura.

Această asociere între autoritățile locale și județene reprezintă un pas semnificativ către un sistem de educație mai bun și mai accesibil pentru elevii din județul Vâlcea. Microbuzele electrice vor contribui la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea calității vieții în comunitate, consolidând astfel angajamentul pentru un viitor mai verde și mai sănătos.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *