Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul Ciolacu că atentează grav la sănătatea românilor

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul condus de Marcel Ciolacu de faptul că atentează la sănătatea românilor prin tăierea fondurilor medicilor de familie.

După ce că nu construieşte nimic şi distruge economia ţării prin măsuri aberante, guvernul PSD şi complicii din PNL atentează în mod vădit şi la sănătatea românilor, lovind în sistemul de sănătate şi aşa şubred. Am atras atenţia de multe ori cu privire la subfinanţarea sistemului sanitar şi la faptul că spitalele nu au personal suficient pentru a îngriji pacienţii din cauza faptului că angajările sunt blocate.

Ei bine, acum sistemul de sănătate primeşte încă o lovitură din partea lui Ciolacu: veniturile medicilor de familie şi medicii specialişti din ambulatorii vor scădea în 2024 cu până la 40%! 📉 În cazul medicilor de familie, valoarea punctului per capita este redusă de la 12 lei la 7,7 lei, adică la valoarea din trimestrul II al anului 2019. Valoarea punctului pe serviciu medical este, de asemenea, redusă de la 8 lei la 6,2 lei, adică aproximativ tot la valoarea trimestrului II din 2019.

În cazul medicilor specialiști din ambulatorii, punctul pe serviciu medical este și el drastic scăzut, de la 4,5 lei la 3,3 lei, adică la valoarea din trimestrul II al anului 2021. Dacă adăugăm la aceste cifre şi inflaţia, taxele crescute sau alte costuri necesare desfăşurării activităţii, vom constata că aceste cadre medicale vor ajunge să încaseze în 2024 aproape jumătate din bani pentru aceleaşi servicii oferite.

România are, deja, deficit de medici de familie, iar 60% dintre cei aflați acum în activitate se apropie de pensie. În loc să caute soluţii pentru a acoperi acest deficit, Ciolacu le pune beţe în roate şi celor care încă mai activează în sistemul de sănătate precum şi celor care ar fi interesaţi să intre în sistem!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *