Gaze și iluminat public modern, în curând la Pesceana

Pesceana

Locuitorii comunei Pesceana așteaptă cu optimism viitorul apropiat, grație a două proiecte majore care vor transforma infrastructura locală de utilități. În urma eforturilor depuse de către autorități, Pesceana se pregătește să facă un salt important spre modernizare, beneficiind de o îmbunătățire semnificativă a serviciilor de bază.

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea pentru înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în Pesceana, ca parte a programului „Anghel Saligny”. Această inițiativă, care include și localitățile învecinate Șirineasa, Scundu și Glăvile în cadrul unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), este susținută de o investiție totală de 7,5 milioane de lei. Primarul Ion Vasile a exprimat optimismul comunității în așteptarea semnării contractului de finanțare și demararea efectivă a lucrărilor, care vor conecta Pesceana la rețeaua de gaze naturale existentă în Șirineasa.

Pe lângă această inițiativă, Pesceana se bucură și de modernizarea iluminatului public stradal, printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Cu o alocare financiară de aproape 1 milion de lei, comuna va beneficia de instalarea a 208 lămpi cu LED, care promit nu doar o iluminare stradală de calitate superioară, dar și o eficiență energetică remarcabilă. Contractul pentru acest proiect a fost deja semnat de primarul Ion Vasile, incluzând un audit energetic și servicii de proiectare, asistență tehnică și consultanță, precum și achiziționarea și instalarea sistemului de iluminat avansat, dotat cu funcții de dimare și telegestiune.

Aceste proiecte reprezintă un pas înainte semnificativ pentru Pesceana, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor și contribuind la dezvoltarea durabilă a comunei. Cu gaze naturale la dispoziție și un sistem de iluminat public de ultimă generație, Pesceana se îndreaptă spre un viitor mai verde și mai prosper.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *