Încă trei refugiaţi din Ucraina au ajuns în adăpostul Primăriei Municipiului

Miercuri la amiază, o familie de trei persoane refugiată din Odessa a ajuns în adăpostul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea de la internatul fostului liceu ”Oltchim”. În fuga lor de război către rudele pe care le au în Germania, aceştia s-au confruntat cu o defecţiune majoră la motorul maşinii cu care se deplasau, fiind nevoiţi să oprească în staţia de carburanţi Rompetrol din Goranu, de pe Calea Bucureşti.

De acolo, au fost aduşi la adăpostul din bulevardul Nicolae Bălcescu de către coordonatorul local al acestei companii, care aflase de pe reţelele sociale de iniţiativa Primăriei municipiului. Cei trei ucraineni – soţ, soţie şi un fiu de vârsta adolescenţei – au fost cazaţi imediat în două camere, li s-au pus la dispoziţie produse de igienă personală de primă necesitate furnizate de Crucea Roşie Vâlcea, cozonaci şi produse de patiserie de la Panvil şi vor primi o masă caldă pe zi preparată de Restaurantul Supca.

Prin intermediul ADAC Vâlcea şi Conero Downstream, motorul a cărui chiulasă a fost avariată va fi reparat gratuit, iar peste câteva zile necesare intervenţiei în service, familia de refugiaţi va putea să îşi continue drumul în siguranţă, Bijuteria Stil asigurând combustibil în valoare de 400 de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *