Klaus Iohannis crede că situaţia Ucrainei se va degrada şi e dispus ca România să ajute în continuare ţara vecină

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat astăzi că este foarte posibil ca situația din Ucraina să se înrăutățească, prin urmare, România se va implica în continuare să-i ajute pe cetățenii ucrainieni. Țara noastră urmează să devină un hub regional de direcționare a resurselor umanitare către Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a declarat: „Acest centru o să fie unul mare. El va permite centralizarea ajutoarelor şi trimiterea lor către Ucraina, dar și spre Republica Moldova. Noi credem că situația în Ucraina se va degrada în continuare, iar nevoia de ajutor va crește semnificativ.

Vom lucra în etape și împreună cu Comisia Europeană. Centrul este pentru ajutor umanitar, se va institui sub umbrela Resc EU, iar România va fi gazdă. Vom avea cea mai mare parte a sarcinilor pe care le vom îndeplini și vom avea rol de gazdă. Va lucra cu toți actorii implicați în ajutorul umanitar. Aceste lucruri vor fi foarte complicate. Până când o să funcționeze o să dureze câteva săptămâni”.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene a felicitat și lăudat România pentru felul în care se pregătește.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarația împreună cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Iohannis a afirmat faptul că atacul Rusiei împotriva Ucrainei amenință și țările NATO.

Iată ce a afirmat Iohannis: „Vreau să transmit aprecierea României pentru efortul susținut al Comisiei Europene în ceea ce privește efortul în vederea menținerea unității la nivel, atât în ceea ce privește impunerea sancțiunilor. Ne aflăm într-o situație fără precedent, generată de agresiune armată, nejustificată, ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei. Amenințarea nu este doar la adresa securităţii Ucrainei, dar și cea transatlantică este puternic amenințată.”

În plus, Iohannis a declarat și că dependența Uniunii Europene față de gazul rusesc trebuie să se termine.

Sursa: antena3.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *