La Călimănești ia naștere un Parc Pădure de poveste

turismul vâlcean

În luna Septembrie a acestui an, edilul din Călimănești a semnat contractul de finanțare pentru proiectarea Pădurii Parc din spatele Pavilionului Central, care se va realiza pe 20 de ha ale administrației locale.

Fondurile pentru realizarea acestei investiții de mare anvergură au fost primite de fapt, având loc și licitația. Întreg proiectul se ridică la suma de 3 milioane de euro nerambursabili.

Florinel Constantinescu, primarul din Călimănești, a transmis: “Vom crea numeroase alei de promenadă, alei pietonale, prin care se va circula. Vom reabilita vechile alei care au fost acolo în trecut, dar vom construi și altele noi. Vom avea iluminat public, zone de odihnă, bănci stradale și alte obiecte din acestea. Vom construi alei pentru biciclete de diverse grade de dificultate. Vom consolida malurile și vom reabilita pârâul din zonă, acesta va fi traversat de anumite construcții din lemn. Vom avea locuri de joacă pentru copii, pe diferite tipuri de vârste. Vom avea în anumite zone create zone de poveste, precum Scufița Roșie și altele de acest fel.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *