La Scundu, „Ansamblul celor Trei Generații” revine pe scenă

comuna Scundu

În comuna vâlceană Scundu, primarul Mihai Blejan doreşte să îi îndrepte pe tinerii din comună către activităţi culturale, fiind de părere că acest lucru îi va ajuta pe termen lung. Astfel, un plan important în acest sens este refacerea ansamblului de dansuri populare ce pe vremuri era foarte faimos în regiunea olteniei şi nu numai.

Împreună cu dascălul bisericii din Scundu, Mihai Stămescu, primarul intenţionează să atragă fonduri europene pentru a pune la punct acest proiect cultural. Deşi în momentul de faţă nu există în comună un profesor care să îi înveţe pe tineri tainele dansului popular, Mihai Blejan susţine că urmează a se realiza o colaborare cu un instructor din Vâlcea.

„Acest ansamblu de dansuri populare va fi format din trei generaţii, atât din copii, dar vor face parte din acesta juniorii şi seniorii satului, aşa cum era odată la noi în comună. Programe pentru finanţarea unor astfel de activităţi în comune se vor putea accesa în toamna acestui an, aşa avem informaţii”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *