Lacul Vidra – perla ascunsă din Voineasa

Cu siguranță nu foarte foarte multe persoane știu de existența lacului Vidra. Acesta se regăsește pe râul Lotru, în cheile Vidra, lacul este principala amenajare de pe râul Lotru. Acesta este un lac de acumulare, antropic format în anul 1972 și situat la 30 de kilometri de stațiunea Voineasa.

Astfel, lacul nu este unul natural, formându-se în urma construirii barajului Vidra pe râul Lotru. În ceea ce privește structura lacului, acesta este format dintr-un lac principal, în care sunt captate și alte râuri prin sistemul de aducțiuni și captări secundare, ce cuprinde 81 de captări grupate în trei ramuri distincte: Ramura de Nord, cea de Sud și cea de Vest.

Cel mai trist lucru în ceea ce privește acest lac, care era cândva de o frumusețe aparte, este faptul că, în urmă cu ceva timp, acolo se afla o stațiune de renume, cu același nume, stațiunea Vidra. Acum însă, tot ce-a mai rămas acolo este abandonat. Din punct de vedere turistic, potențialul zonei este de-a dreptul ignorat.

Cu toate acestea, și acum mai sunt persoane care merg în acea zonă pentru a se relaxa, a se deconectat de la zgomotul cotidian și a-și reîncărca bateriile. Doar câteva ore petrecute pe malul lacului Vidra, la o plimbare relaxantă, te vor face să te simți mult mai bine și mult mai energic.

Așadar, dacă îți dorești să mergi într-un loc ferit de zgomotul orașelor, cu priveliști ademenitoare și locuri cu adevărat instagramabile, perfecte pentru cele mai reușite poze, zona lacului Vidra poate fi alegerea perfectă.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *