Lecție Culturală Unică la Biblioteca “Antim Petrescu” din Păușești-Măglași

Antim Petrescu

Biblioteca Publică “Antim Petrescu” a fost gazda unei lecții culturale remarcabile, care a pus în prim plan influența turcească asupra limbii române. Acest eveniment face parte din proiectul “Focus on rural inspiration”, organizat în colaborare cu Asociația “AIDE” și susținut de Corpul European de Solidaritate, cu scopul de a evidenția și promova inspirația rurală.

Evenimentul a avut ca punct central contribuția voluntarului Rifat din Turcia, care a împărtășit cu participanții perspective prețioase asupra originii turcești a diverselor cuvinte din limba română, cum ar fi “pantaloni”, “tavan” și “catâr”. Prezența și implicarea lui Rifat au fost esențiale pentru succesul acestei sesiuni educative, evidențiind bogăția culturală și lingvistică ce rezultă din întrepătrunderea istorică a diferitelor culturi. Copiii din Păușești-Măglași au avut astfel ocazia să exploreze originea fascinantă a unor cuvinte uzuale, să investigheze legăturile istorice dintre România și Turcia, și să aprecieze diversitatea lingvistică și culturală.

Această lecție culturală a oferit nu doar cunoștințe valoroase, ci și un exemplu elocvent al modului în care proiectele culturale pot contribui la educația și dezvoltarea comunităților locale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *