Lucrările la şcoala din Stoeneşti, Vâlcea, aflate pe ultima sută de metri

În comuna vâlceană Stoeneşti planurile pe care primarul Gheorge Dumbravă le are pentru dezvoltarea comunei încep să prindă contur, iar în acest sens se lucrează de zor la finalizarea mai multor proiecte de interes local, atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Astfel, în această săptămână au demarat lucrările la sala de sport pentru care au fost obţinute fonduri prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). În această locaţie va fi amenajat şi un teren sintetic pentru ca tinerii din localitate să îşi desfăşoare activităţile sportive.

În paralel, în Stoeneşti se desfăşoară mai multe lucrări de modernizare. Unul dintre obiectivele la care se lucrează în aceste zile este şcoala din comună unde, pe lângă eforturile de modernizare, urmează a se finaliza în scurt timp şi o anexă care va conţine două săli de clasă şi o bibliotecă. Lucrările se află într-un stadiu foarte avansat, iar în câteva săptămâni totul va fi gata pentru ca elevii să fie întâmpinaţi cu uşile larg deschise.

Reabilitarea şcolii din comună, aproape finalizată

Pentru a pune la dispoziţie elevilor condiţii moderne în desfăşurarea activităţilor de învăţământ, lucrările au vizat renovarea interiorului, schimbarea instalaţiilor electrice şi sanitare, dotarea şcolii cu aparatură IT de ultimă generaţie. În plus, şcoala beneficiază deja de o conexiune la internet de mare viteză pentru ca activităţile de învăţământ să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Mai mult decât atât, pentru o siguranţă sporită, plafoanele şcolii au fost realizate din materiale care oferă protecţie împotriva incendiilor. Şi doarece toţi elevii sunt la fel de importanţi în comuna Stoeneşti, pentru copiii cu dizabilităţi a fost amenajată o baie specială.

Nici grădiniţa din comună nu a fost neglijată, aceasta beneficiind la rândul său de o serie importantă de renovări menite să creeze condiţii mai bune pentru micii elevi.

Pentru a elibera zona de acces a elevilor în şcoală s-a decis ca parcarea să fie mutată în zona pe unde intră în şcoală cadrele didactice, iar gardul şcolii va fi la rândul său reabilitat.

Acum, primarul Dumbravă aşteaptă vremea prielnică pentru a începe şi celelalte activităţi din planul bugetar al anului în curs.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *