Luna MAI, Lună ”Plină” de Muzică la Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea !

Filarmonica Ion Dumitrescu

Prezență din ce în ce mai activă și mai dinamică în peisajul național, Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, instituție subvenționată de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, pregătește melomanilor vâlceni și tuturor iubitorilor muzicii de calitate, o lună a lui florar ”plină” de evenimente muzicale deosebite.

Chiar pe 1 mai, orchestra simfonică dirijată de Tiberiu Dragoș Oprea îl va avea ca invitat pe pianistul Mădălin Voicu junior care va oferi publicului meloman Concertul numărul 1 pentru pian și orchestră de Beethoven urmat de Simfonia în Do major de Georges Bizet.

Înființată în 2022 în cadrul Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, tânăra formație de jazz a filarmonicii – New Phil Jazz Band s-a făcut deja remarcată în peisajul național având în numai 1 an de la debut, peste 10 apariții apreciate la superlativ de publicul iubitor de jazz autentic. Joi pe 4 mai, New Phill Jazz Band, vă propune un ”Jazzy Spring„ în sala Lahovari a Filarmonicii de la ora 19.00.

Invitat la pupitrul orchestrei simfonice vâlcene și sosit tocmai din Africa de Sud, cunoscutul Dirijor Matei Corvin se va afla la Râmnicu Vâlcea pe 8 mai pentru a-l acompania pe violonistul Sebastian Tegzeșiu care în acest an oferă melomanilor vâlceni ”Integrala concertelor pentru vioară și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart”. Pe 8 mai, ne vom bucura de al 2 le-a concert pentru vioară semnat de geniul de la Salzburg.

Intitulat sugestiv ”Euphonia & Europe”, concertul zilei de 9 mai se dorește a fi un moment festiv dedicat Zilei Europei. Renumita formație corală Euphonia din cadrul Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, formație cu un palmares impresionant atât în peisajul național cât și internațional a pregătit pentru publicul prezent sub conducerea lui Aurel Poenaru, un repertoriu internațional, european, foarte atractiv, repertoriu ce va avea ca mesaj bucuria, prietenia și pacea de care ar trebui să ne bucurăm cu toții.

Devenit marcă înregistrată a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, cel mai longeviv festival pentru tineri din România – Festivalul ”Tinere Talente” a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 43. În zilele de 14 și 15 mai , respectiv duminică (14 mai) ziua celor  2 recitaluri unde vor evolua cei mai talentați tineri din România laureați ai unor impresionante concursuri din țară și de peste hotare, elevi și studenți, festivalul se va încheia cu tradiționalul Concert de Gală (luni 15 mai) unde, în acompaniamentul orchestrei simfonice publicul meloman va audia 7 tineri excepționali (1 violonistă, 1 pianist și 5 artiști lirici) care vor evolua succesiv în cadrul unei serate eveniment ce se va încheia cu oferirea unor distincții speciale din partea partenerilor Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” pentru toți participanții din gală.

Festivalul este patronat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și va avea invitați de marcă din lumea muzicală, președintele Festivalului fiind dr. Ilinca Dumitrescu – pianistă, solistă concertistă, muzicolog. Directorul Artistic al Festivalului este managerul filarmonicii – Petruț Constantinescu.

În săptămâna imediat următoare Festivalului „Tinere Talente”, luni pe 22 mai, dr. Ilinca Dumitrescu, va reveni la Râmnicu Vâlcea în calitate de invitat de onoare al Filarmonicii vâlcene, pentru o evocare a personalității de excepție a Maestrului Ion Dumitrescu în cadrul concertului intitulat ”Medalion Ion Dumitrescu – 110 ani de la nașterea compozitorului”. Orchestra Simfonică dirijată de Maestrul Ovidiu Bălan va interpreta două lucrări simfonice excepționale semnate de Ion Dumitrescu: Suita a III a și Suita ”Muntele Retezat”.

Pe data de 29 mai se va încheia luna ”plină” a lui florar la Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea cu un concert intitulat sugestiv: Brass Show. Doi interpreți de excepție Ioan Gabriel Luca – corn și Laurențiu Sima – tubă vor interpreta în acompaniamentul orchestrei simfonice dirijată de Tiberiu Oprea, un dublu concert pentru corn și tubă – un duet mai puțin obișnuit dar și foarte dificil de intepretat precum și alte lucrări care vor face cu siguranță deliciul publicului dornic de muzică de calitate.

Așadar o lună dinamică, o lună cu 8 evenimente muzicale excepționale pe care instituția emblemă a Râmnicului – Filarmonica ”Ion Dumitrescu” le-a pregătit pentru publicul iubitor de frumos.

Biletele se pot achiziționa în fiecare zi lucrătoare de la Agenția de Bilete de pe Calea lui Traian 138/B sau de pe bilete.ro în regim 24/24. Pagina de Facebook a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”  vă ține la curent cu toate concertele iar web-site-ul filarmonica-valcea.ro, oferă toate informațiile necesare. Vă așteptăm la concertele noastre!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *