Marea competiție economică a stațiunii Călimănești

Florinel Constantinescu

Noi suntem o stațiune turistică. Ne susținem ca localitate și ca oameni realizând venituri din activități legate de turism, sub mai toate formele lui. Turism balnear, turism de agrement, turism monahal și chiar turism montan. Cu toții, administrație publică, locuitori și investitori, acționăm privind în jur și la concurenții noștri direcți, mai apropiați sau mai îndepărtați, în plan regional și în plan național. Graficele atașate arată foarte clar cum stăm pe această scară a performanței în turism. Datele sunt culese și procesate științific la nivel național și se referă la primele zece luni ale acestui an. Sursa: Institutul Național de Statistică (INS)

Călimăneștiul din aceste grafice se află în prim-planul stațiunilor balneoclimaterice din România, cu o tendință de creștere foarte interesantă în anotimpurile mai reci. Este jumătatea (48%) cea mai dinamică a turismului vâlcean în general, la numărarea turiștilor sosiți pe aceste meleaguri, ceea ce înseamnă că realizează 2% din turismul întregii Românii.

Aceasta este poziția matematică, științifică, a localității noastre pe harta turismului județean și a turismului românesc. Se poate înțelege de aici că stațiunea Călimănești contribuie la bugetul național și la bugetul județean, proporțional cu gradul de ocupare descris de graficele pe care le vedeți. Cifrele nu mint niciodată și ele au crescut spectaculos pentru noi, la Călimănești, în ultimii zece-unsprezece ani!

Florinel CONSTANTINESCU,
primar Călimăneşti

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *