O nouă veste bună pentru turismul vâlcean

turismul vâlcean

Primarul liberal al oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, a semnat recent un contract de finanțare care vizează forarea a două noi sonde de apă geotermală, una în Seaca și alta în Căciulata, într-un demers menit să aducă un plus de confort locuitorilor acestor zone.

Aceste două sonde nu sunt doar o sursă de apă caldă, ci și o oportunitate de dezvoltare durabilă. Proiectul cuprinde și construirea mai multor puncte termice de preparare a apei geotermale, care vor asigura încălzirea unor cartiere din Călimănești. Astfel, locuitorii vor beneficia de confortul și eficiența unei surse de energie curată la costuri rezonabile.

O altă prevedere a acestui proiect este planul de a dezvolta o nouă micro-stațiune în sudul Călimăneștiului, pe o suprafață impresionantă de aproximativ 50 de hectare. Investiția are potențialul de a aduce un plus semnificativ la oferta turistică a zonei și de a atrage turiști din întreaga Europă.

Proiectul se află pe un traseu rapid de implementare, iar estimările indică faptul că în maximum doi ani cele două sonde de apă geotermală de la Călimănești vor intra în funcțiune. Astfel, stațiunea va deveni nu doar competitivă la nivel național, ci și un jucător important pe scena turismului european.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *