Panourile solare – o soluţie pentru eficientizarea consumului public în Stoeneşti

Gheorghe Dumbrava

Cu toții suntem deja la curent cu prețurile mult prea mari la energie electrică şi nu numai. De aceea, cu toții căutăm variante care să ne scape de costurile uriașe la care suntem supuși.

În aceeași situație se află și Gheorghe Dumbravă, primarul comunei Stoenești, care a găsit deja soluția cea mai optimă pentru reducerea costurilor la energia electrică din comună. Acesta are în plan construirea unui parc fotovoltaic în zona „Jgheab”, pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică atât pentru funcționarea rețelei de apă și canalizare, cât și pentru sistemul de iluminat public.

Primăria este cea responsabilă pentru rețeaua de apă, așadar, odată cu costurile ridicate la energie, ar trebui să majoreze și preţul pentru metrul cub de apă. Dacă însă proiectul ce privește montarea panourilor fotovoltaice este realizat, costurile la energie vor fi reduse, iar localnicii vor beneficia în continuare de prețuri mici la apă.

Primarul așteaptă acum să primească o finanțare pentru realizarea acestui proiect, dorindu-și să fie un sprijin al localnicilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *