Pietrari sărbătorește în straie de sărbătoare la „Hora costumelor”

Pietrari

În Duminica Floriilor, comuna Pietrari a fost învăluită în strălucirea și culoarea portului tradițional vâlcean, marcând cea de-a 52-a ediție a îndrăgitului festival „Hora Costumelor”. Manifestările au debutat la ora 11:00 cu o paradă a costumelor populare, care a pornit de la Primăria Pietrari către Căminul Cultural din Pietrari de Sus, într-o procesiune ce a captivat privirile tuturor participanților.

Sub îndrumarea primarului liberal Nicolae Moraru și cu sprijinul Consiliului Local, festivalul a oferit o zi plină de activități menite să celebreze și să păstreze tradițiile locale. Pe scena amenajată în aer liber a Căminului Cultural, ziua a început cu o slujbă religioasă specială, în semn de respect și recunoștință pentru sărbătoarea creștină a Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

A urmat deschiderea oficială a evenimentului, unde entuziasmul a crescut odată cu startul concursului de costume tradiționale. Participanți din 18 localități vecine și-au etalat cu mândrie ținutele, într-un spectacol de culoare și autenticitate care a culminat cu premierea celor mai frumoase și originale costume.

Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric pe aceeași scenă, unde muzica și dansul tradițional românesc au răsunat, aducând un omagiu bogăției culturale a regiunii Vâlcea. Acesta a adunat o mulțime impresionantă, reflectând astfel interesul crescut pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

Cu această ocazie, Pietrariul nu doar că a sărbătorit o zi sfântă din calendarul creștin, dar a reușit să unească comunitatea în jurul valorilor și frumuseții autentic românești, consolidând tradiția anuală a „Horei Costumelor” ca un punct de reper cultural și spiritual în regiune.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *