Primăria Mateești a semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public stradal

Comuna Mateești

Primarul comunei Mateești, Ilie Cosmin Anghelescu, a anunţat că a semnat contractul de lucrări pentru execuția obiectivului “Modernizarea sistemului de iluminat public stradal, în comuna Mateești, județul Vâlcea”. Proiectul are o valoare de 1.182.523,93 lei , iar lucrările vor fi executate de firma Vodafone România. Principalii indicatori tehnici ai proiectului sunt:

➢ Număr de aparate de iluminat LED cu telegestiune în punct luminos 22W: 320 buc;

➢ Sistem de telemanagement al iluminatului public punct luminos : 320 buc;

Punct de aprindere dotat cu sistem de telegestiune: 6 buc;

Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public este derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu, iar obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiției sunt crearea cadrului de dezvoltare al unei localități moderne prin sporirea siguranței traficului, a cetățenilor, prin creșterea confortului și orientării în teren, prin creșterea beneficiilor aduse de intensificarea activității umane în exterior dincolo de lăsarea întunericului.

Utilizarea corpurilor de iluminat cu LED conduce la reducerea cheltuielilor de întreținere, deoarece nu mai este necesară înlocuirea periodică a surselor de lumină, singurele intervenții necesare fiind pentru curățarea periodică a părții optice și eventualele intervenții la sistemul de alimentare cu energie electrică.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *