Primăria Stoenești investește 1 milion de euro în modernizarea gestionării deșeurilor de grajd

Stoenești

Primarul Gheorghe Dumbravă a anunțat recent demararea unui proiect ambițios care va transforma modul în care comunitatea din Stoenești gestionează deșeurile de grajd. Proiectul, cu o valoare de 1 milion de euro, este parte dintr-o inițiativă mai largă de îmbunătățire a infrastructurii ecologice și va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Această platformă modernă de colectare și management a gunoiului de grajd nu numai că va contribui la protecția mediului, dar va și eficientiza practicile agricole locale. „Consultanții la care am apelat au încărcat documentația în sistem la momentul respectiv, totul a fost în regulă din acest punct de vedere. Aplicația s-a închis după doar două ore, însă noi ne-am încadrat și am reușit să prindem proiectul. Am avut un punctaj bun, iar acum așteptăm o veste bună în ceea ce privește finanțarea,” a explicat primarul Dumbravă.

Odată cu construcția platformei, vor fi achiziționate și diverse utilaje necesare pentru operarea acesteia, inclusiv un buldoexcavator, un tractor și o vidanjă. Aceste echipamente vor permite o manipulare mai eficientă și mai sigură a deșeurilor, contribuind astfel la o agricultură mai curată și mai sustenabilă.

Inițiativa primarului Dumbravă vine în contextul în care gestionarea deșeurilor agricole devine o prioritate la nivel național, având potențialul de a reduce semnificativ poluarea și de a îmbunătăți calitatea solului și a apei. Proiectul este un exemplu de cum fondurile europene pot fi utilizate pentru a aduce îmbunătățiri concrete în viața comunităților.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *