Primarul Adrian Mitrache promite un viitor educațional performant pentru copiii din Golești

Adrian Mitrache

Cu ocazia serbării de final de an școlar, primarul Adrian Mitrache a fost prezent în mijlocul copiilor, dascălilor și părinților, aducând un mesaj de încurajare și asigurări pentru un viitor educațional mai bun în comuna Golești. Evenimentul, marcat de un spectacol prezentat de elevi și de oferirea unor cadouri de sfârșit de an școlar, a fost un moment de sărbătoare și de reflecție asupra realizărilor și viitorului educației în comunitate.

În discursul său, primarul a subliniat importanța educației și angajamentul administrației locale de a sprijini continuu acest domeniu. „Este o bucurie aparte să fiu în mijlocul copiilor din comuna noastră la serbarea de final de an școlar. Avem copii respectuoși, copii buni, copii merituoși. Sunt alături de ei, de dascăli și de părinți și îi îndemn să își urmeze visele, să îi asculte pe părinți și pe profesori și îi asigur de susținerea mea necondiționată. Nu întâmplător, multe dintre prioritățile noastre administrative au fost orientate spre infrastructura educației,” a declarat Adrian Mitrache.

Investiție majoră pentru educație prin Fonduri Europene

Primarul Mitrache a anunțat cu mândrie accesarea fondurilor europene pentru un proiect ambițios de extindere și modernizare a școlii din Golești, în valoare de 7,6 milioane de lei, finanțat prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia. Proiectul, aflat în faza de licitație pentru desemnarea constructorului, vizează începutul lucrărilor chiar din această vară, în perioada vacanței școlare.

„Proiectul acesta este o recunoaștere a tuturor eforturilor noastre în această perioadă. Acest proiect ne va permite să ridicăm standardul de educație al copiilor care învață în această școală și suntem mândri de acest lucru,” a afirmat primarul cu entuziasm.

Modernizări semnificative pentru învățământul din Golești

Clădirea școlii va fi reabilitată complet, de la structura de bază până la extinderea acesteia și dotarea fiecărei săli de clasă cu echipamente moderne necesare pentru un proces educațional de calitate. Printre facilitățile prevăzute în proiect se numără și construirea unui nou corp pentru grădiniță, astfel încât preșcolarii să aibă un spațiu dedicat, separat de elevii mai mari. De asemenea, va fi amenajată o sală de mese, un element esențial având în vedere că Școala Gimnazială Golești oferă gratuit o masă caldă în regim de catering tuturor copiilor în timpul zilelor de curs.

Prin aceste investiții, primarul Adrian Mitrache dorește să păstreze copiii să învețe în școala din comună, reducând necesitatea de a pleca în oraș pentru o educație de calitate. „Ținta mea este de a păstra copiii să învețe în școala din comună, să nu mai plece în oraș. Pentru acest lucru trebuie să convingem părinții. În acest sens, avem proiecte pentru a dezvolta o infrastructură școlară care să concureze cu cele din mediul urban, și acest lucru sper să se concretizeze din vara acestui an,” a declarat primarul.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *