Primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru încă 12 autobuze

Joi, 24 februarie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziţie pentru un nou lot de 12 autobuze cu lungimea de minim 10 m ce urmează să intre în reţeaua de transport urban de călători din municipiu în baza proiectului cu finanţare europeană “Alinierea Parcului ETA S.A la cerinţele dezvoltării durabile” iniţiat de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Câştigătoarea desemnată a licitaţiei pentru acest lot este Asocierea OTOKAR EUROPE filiala Bucureşti SRL (lider de asociere) si OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. (asociat), iar valoarea contractului este de 13.774.440 lei fără TVA pentru 12 autovehicule de tip Otokar Kent C CNG. Din partea furnizorului, contractul a fost semnat de Sarp Cemal Alagöl – directorul Otokar în Romania. Termenul de livrare al noilor autovehicule este de 12 luni, iar capacitatea unui astfel de autobuz este de până la 94 de pasageri.

În luna noiembrie a anului trecut, s-a semnat contractul de achiziţie a unui prim lot de 16 autobuze cu lungimea de 12 m, iar în cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene, este în plină desfăşurare modernizarea autobazei ETA SA de pe strada Depozitelor.

Cele 28 de autobuze achiziţionate prin acest proiect se vor alătura celor 7 autobuze Mercedes Benz, alimentate de asemenea cu GNC, achiziţionate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre Nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, care au intrat în flota ETA SA la începutul anului 2021.

Compania municipală de transport de călători ETA SA este şi beneficiara proiectului cu fonduri europene iniţiat de Municipalitate ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general in Municipiul Râmnicu Vâlcea”, ce urmăreşte modernizarea celor 90 de staţii de călători, prioritizarea transportului public prin managementul adaptiv al traficului rutier, sistem de eTicketing în vehiculele de transport public, supraveghere video în staţiile de călători şi în vehicule şi dotarea centrului de comandă şi dispecerat la sediul companiei de transport public.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *