Proiecte importante finanțate cu fonduri europene și guvernamentale la Dănicei

Dănicei

Comuna Dănicei, aflată la granița dintre județele Vâlcea și Argeș, se află în plin proces de dezvoltare, datorită eforturilor depuse de administrația publică locală. O serie de proiecte, susținute financiar atât de guvernul național, cât și de Uniunea Europeană, își propun să modernizeze și să aducă beneficii reale comunității locale.

Primarul Dumitru Pirneci este un susținător fervent al programelor de finanțare și susține că numai printr-o muncă asiduă și atenție sporită către oportunitățile de finanțare, comunitățile locale pot să se dezvolte la standarde europene.

Unul dintre proiectele importante ale Primăriei Dănicei vizează modernizarea prin asfaltare a drumurilor intravilane și extravilane din localitate. Documentația pentru finanțarea acestui proiect, în valoare de un milion de euro, urmează să fie depusă la AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). Lucrările de asfaltare au început deja pe un tronson de 7,5 kilometri, finanțat prin programul „Anghel Saligny” în valoare de zece milioane de lei.

De asemenea, o prioritate pentru administrație este construirea unei noi școli, pentru care se caută finanțare din fonduri europene sau guvernamentale. Astfel, se dorește construirea unei școli moderne, cu condiții excelente pentru elevi și profesori, înlocuind clădirile actuale, vechi de peste 70 de ani și depășite din punct de vedere al nevoilor educaționale.

În ceea ce privește sustenabilitatea energetică, Primăria Dănicei are în plan înființarea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 3000 de metri, cu scopul de a acoperi necesarul de energie electrică în instituțiile publice. Proiectul este finanțat cu fonduri europene și ar putea aduce beneficii semnificative comunității.

În prezent, Primăria Dănicei a finalizat lucrările pentru cel mai impunător cămin cultural din zonă, iar în toamna acestui an se va da startul construirii unui sediu nou pentru primărie, iar lucrările pentru consolidarea unui pod din zonă sunt în curs de aprobare.

Administrația publică locală din Comuna Dănicei se arată optimistă în privința viitorului, având în vedere proiectele aflate în derulare și cele depuse pentru a primi finanțare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *