Sfințirea Troiței de la Margu: Un eveniment marcant pentru comunitatea din Muereasca

Sfințirea Troiței

Astăzi, într-o atmosferă de profundă reverență și cu participarea majorității locuitorilor din zonă, a avut loc sfințirea Troiței de la Margu, situată pe strada Gaiculești din satul Muereasca de Sus. Evenimentul a fost marcat de prezența ieromonahului Ilarion Dulca, ctitorul troiței, și a preotului paroh Brăneanu Nicolae, care au oficiat slujba de sfințire.

Un omagiu pentru eroi și marii duhovnici

Noua troiță a fost ridicată în semn de cinstire a eroilor și în amintirea marilor duhovnici Lavrentie și Daniil, amândoi ieromonahi, prin strădania neobosită a ieromonahului Ilarion Dulca. Această inițiativă nobilă subliniază nu doar respectul comunității pentru trecut, ci și dorința de a păstra vie memoria celor care au contribuit la formarea spirituală și morală a locuitorilor din comuna Muereasca.

Comunitatea, martoră a sfințirii

Locuitorii din toată comuna Muereasca au răspuns în număr mare invitației de a participa la această ceremonie importantă, demonstrând astfel unitatea și credința care îi leagă. Prezența lor a adăugat un plus de solemnitate și emoție momentului, transformându-l într-un adevărat eveniment de referință pentru sat.

Mesajul Ieromonahului Ilarion Dulca

În cadrul ceremoniei, ieromonahul Ilarion Dulca a transmis un mesaj plin de speranță și credință: „S-a ridicat această sfințită troiță întru cinstirea eroilor și amintirea marilor duhovnici Lavrentie ieromonahul și Daniil ieromonahul, prin strădania ieromonahului Ilarion Dulca. Dumnezeu să ne ajute în toate, să avem liniște și pace!”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *