Situația de criză NU se va instaura în România momentan

Vineri, 18 martie, Premierul Nicolae Ciucă a facut declarații. Acesta a afirmat că a respins proiectul de lege care putea constitui baza legală pentru instaurarea așa numitei situații de criză în România, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, și care prevedea, printre altele, ca bărbații români între 18 și 60 de ani vor fi incluși în rezerva generală în caz de război.

Declarațiile premierului vor face o mulțime de oameni să răsufle ușurați.

Iată ce a declarat Nicolae Ciucă: „Acela a fost un proiect la care s-a renunțat încă de când a venit în analiză la Guvern și personal nu l-am acceptat, pentru că știam că în cadrul acestui pachet de legi pentru apărare există și un proiect de lege care vizează managementul situațiilor de criză”.

Premierul a adăugat și: „Era vorba despre alte prevederi legale care interferau între legile care sunt deja în proiect, în momentul de față și cele care care erau prevăzute în Ordonanță”, a adăugat șeful Executivului. Întrebat dacă posibilitatea ca trupele armatei române să treacă sub comanda NATO va fi o prevedere din viitorul pachet de măsuri de securitate, Nicolae Ciucă a răspuns: „Ele se găsesc oricum, în anumite situații, sub comandă operațională NATO, iar chestiunea aceasta nu era reflectată în pachetul de legi vechi, pentru că la vremea respectivă nu eram mebri NATO”.

Sursa: libertatea.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *