Tabere de vară și After-School la Golești

Golești

Vara aceasta, copiii din Golești se pot bucura de tabere și After-School-uri. Proiectul este unul făcut în parteneriat public-privat. Fiica satului, cea care este în parteneriat privat cu proiectul, vrea să concesioneze școala din satul Poienița. Clădirea este veche, și dată în nefolosință de foarte mulți ani. Aceasta urmează să fie reabilitată, modernizată, și dotată așa cum trebuie. Pentru ca mai apoi, acolo să se înființeze un after-school, urmând să fie introdusă și în circuitul taberelor de vară.

De asemenea, a fost făcută o solicitare și cu privire la concesionarea școlii din satul Blidari, care este dezafectată. Cererea a fost făcută de un operator economic, care intenționează să deschidă acolo o clinică de recuperare și o grădiniță privată. La momentul actual, acest proiect se află la stadiul de discuții, se evaluează clădirea și terenul, pentru a se decide care este suma cu care se poate face concesionarea.

Școlile dezafectate pot fi concesionate doar cu acordul Consiliului Local, fără a mai fi nevoie de vreun aviz din partea Ministerului Educației, există însă o singură condiție, mai exact, dacă pe viitor se va relua procesul de învățământ în acea locație, să se reintre din nou în circuitul învățământului, sau să fie construită o nouă locație.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *