Târgul “Cocoșul de Hurez” a ajuns la cea de-a 51-a ediţie

Cocoșul de Hurez

Evenimentul așteptat cu nerăbdare de comunitatea din Horezu se apropie cu pași repezi. În perioada 2-4 iunie 2023, se va desfășura cea de-a 51-a ediție a prestigiosului târg al ceramicii populare românești, cunoscut sub numele de „Cocoșul de Hurez”. Acest eveniment reprezintă nu doar o simplă expoziție, ci și o oportunitate de a celebra și promova tradiția ancestrală a olăritului, transformându-l într-o adevărată artă.

Timp de trei zile, meșterii pricepuți ai regiunii vor fi prezenți la târg, aducând în prim-plan frumusețea și măiestria ceramicii românești. Vizitatorii pasionați de arta olăritului vor avea privilegiul de a achiziționa diverse obiecte artizanale unice, realizate cu migală și pricepere de către acești meșteri iscusiti.

Dar târgul nu este doar despre expunerea și vânzarea produselor ceramice. Aici, pasionații de artă și tradiție vor avea ocazia de a pătrunde în inima meșteșugului, prin accesul în prima școală de ceramică din România. Acest centru cultural oferă oportunitatea tuturor celor interesați să învețe arta olăritului specifică regiunii Horezu. Indiferent dacă sunt începători curioși sau artiști experimentați, școala de olărit este deschisă tuturor celor dornici să-și dezvolte abilitățile și să pătrundă în misterul creației ceramice.

Fie că aleg să admire sau să achiziționeze aceste opere de artă, pasionații de ceramică românească vor experimenta un eveniment cultural de neuitat, care va întreține flacăra tradiției olăritului și va promova valorile autentice ale acestei arte străvechi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *