Vârstnicii din Băile Govora au fost sărbătoriţi cu fast

Băile Govora

Primarul oraşului Băile Govora, Mihai Mateescu, a organizat şi anul acesta, aşa cum a făcut-o şi în anii trecuţi, un eveniment festiv pentru persoanele vârstnice pentru a sărbători aşa cum se cuvine Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. De asemenea, acesta a transmis un mesaj tuturor seniorilor din oraş:

„Organizația Națiunilor Unite a apreciat în anul 1990 că este necesar ca statele lumii, prin guvernele lor, să omagieze generațiile vârstnice, pentru contribuția acestora la dezvoltarea societății. Astfel, ONU a stabilit ca ziua de 1 Octombrie să fie înscrisă în calendarul lumii ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice. Așadar, în toate țările membre ale ONU, printre care și țara noastră, la 1 Octombrie au loc manifestări variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice, precum și aducerea în prim-planul preocupărilor autorităților statului și al opiniei publice a problemelor vârstnicilor – deloc ușoare și deloc puține.

Într-un top al nemulțumirilor pe care pensionarii români le au, primele locuri sunt ocupate de lipsa banilor de medicamente, creșterea prețurilor la alimente și utilități, nivelul pensiei și accesul restrictiv la serviciile de îngrijire la domiciliu. Ajunși la vârsta înțelepciunii, pensionarii din România nu au o viață ușoară. Sănătatea li s-a deteriorat, dar puțini dintre ei au resurse financiare să-și procure toate medicamentele de care au nevoie.

Cu toate aceste probleme, mai există și persoane publice care se gândesc și oferă necondiționat, din când în când, părinților și bunicilor noștri clipe de relaxare și bună dispoziție. M-am străduit și am reușit să organizez de ani buni, într-un cadru festiv, Ziua Persoanelor Vârstnice. Am găsit resursele financiare necesare, numai din sponsorizări și din propriul buzunar, de a le dărui pensionarilor din Băile Govora câteva momente de antren și bună dispoziție.

Și anul acesta, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”, pensionarii s-au bucurat de premii în urma participării la o tombolă, iar 21 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost la rândul lor premiate. Pe tot parcursul manifestării, Grupul folcloric ”Moștenitorii” din Pietrari i-a încântat pe cei prezenți cu frumoase melodii populare.

Astfel, bunicuții din Băile Govora au uitat pentru câteva ore de bolile specifice vârstei și au încins hore și sârbe ca-n vremurile tinereții, bucurându-se și apreciind faptul că cineva se gândește și la ei.

Doresc, pe această cale, să aduc mulțumiri Grupului folcloric ”Moștenitorii” din Pietrari pentru programul artistic oferit precum și conducerii și personalului Restaurantului ”Silva” din Băile Govora pentru implicarea în acest eveniment. Mulțumesc, de asemenea, doamnei Murăruși Mariana pentru imaginile puse la dispoziție. Nu în ultimul rând le mulțumesc colegilor mei din primărie pentru sprijinul acordat.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *