Vine valul 6! Pandemia de COVID-19 nu a luat sfârșit, avertizează Beatrice Mahler.

Deși restricțiile s-au domolit, iar perioada următoare se preconizează a fi una liniștită, lucrurile nu par sa stea așa prea mult timp. Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, susține că Europa se pregătește pentru un nou val al pandemiei. Prin urmare, nu trebuie să uităm să ne protejăm.

Beatrice Mahler a declarat: „În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort.

Deocamdată lucrurile nu sunt în acel punct.

Europa de Vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin.

Variantă mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant.”

Sursa: antena3.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *