Vladimir Putin a stabilit cât costă viaţa unui soldat rus mort în Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat la începutul războiului un decret în care se menționează sumele pe care le vor primi drept despăgubire familiile soldaților ruși morți, precum și soldații răniți în conflictul din Ucraina. Familia unui militar rus mort în Ucraina va primi suma de 5 milioane de ruble (47.500 de euro), iar un soldat rănit va primi 3 milioane de ruble (33.000 de euro).

Vladimir Putin a declarat la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse: „Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare.

Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului. Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble.”

Președintele rus a adăugat și: „Toți militarii răniți în timpul operațiunii vor primi plăți adecvate. Mă refer la asigurare și o indemnizație unică pentru o rănire sau comoție cerebrală. Dacă un militar care servește în baza unui contract este declarat inapt pentru serviciul militar din cauza unei răni, el va primi o indemnizație forfetară în valoare de 2.968.000 de mii de ruble, iar în caz de invaliditate – compensație monetară lunară”, a spus Putin amintind că „toate aceste măsuri sunt deja prevăzute de lege”.

Sursa: antena3.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *