11 ambulanțe românești vor pleca spre Ucraina sub formă de donație

Raed Arafat, șeful DSU a anunțat că România urmează sa doneze 11 ambulanțe Ucrainei. Arafat a ținut să menționeze că ambulanțele nu sunt noi, dar sunt complet funcționale.

Șeful DSU a transmis: ” Este o hotărâre care acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport, din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a Serviciului Mobil de urgenţă reanimare şi Descarcerare. Din păcate, nu putem da ambulanţe noi, pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate şi nu au trecut încă cinci ani din cauza asta. Dăm ambulanţe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm că aceste ambulanţe să fie operaţionale funcţionale, împreună cu toate echipamentele din dotare”.

Ambulanțele care urmează să plece spre Ucraina au fost deja identificate. Raed Arafat a concluzionat: „Colegii de la ISU şi de la serviciile de ambulanţă, de unde vor fi preluate aceste maşini, au primit ă solicitarea noastră de a le face o revizie completă şi de a le verifica să fie complet funcţionale înainte să fie predate în Ucraina.”

Sursa: mediafax.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *