ISU Vâlcea a fost dotată cu o nouă autospecială

Începând chiar cu prima zi a lunii martie, o nouă autospecială de intervenție a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea. Mai exact, este o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM).

Autospeciala de intervenție a reprezentat o adevărată investiție pentru ISU „General Magheru” din Vâlcea. Achiziționarea acesteia a fost posibilă datorită Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, printr-un proiect de îmbunătățire a capacității de intervenție la urgențe medicale Regiunea Sud-Vest Oltenia. Suma cu care a fost achiziționată autospeciala este în valoare de 958.219,30 de lei.

Autospeciala dispune de o capacitate de transport pentru 11 persoane + șoferul. Autospeciala nu are doar rol de ambulanță, aceasta poate fi folosită și pentru:

  • Transport medical de persoane supraponderale
  • Transport de persoane de la și la locul intervenției
  • Evacuare și relocare persoane din zonele de risc și alte misiuni similare

La momentul actual, autospeciala este cea mai performantă și complexă ambulanță pe care o deține și o poate folosi inspectoratul. Aceasta poate fi folosită pentru asigurarea de asistență medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgență medicală de cod roșu, patru persoane de urgență de cod galben, sau 6 persoane cu afecțiuni de cod verde. În același timp, ca și personal medical, autospeciala poate fi încadrată cu: 2 persoane în cazul misiunilor de rutină, acestea putând fi completate de un medic și un paramedic, în funcție de complexitatea misiunilor.

Sursa: voceavalcii.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *