13,3 milioane de lei are buget comuna Dănicei în 2024

Dănicei

La începutul acestui an, localitatea Dănicei a analizat bugetul pentru anul 2024, acesta fiind estimat la 13,3 milioane de lei, din care 2 milioane de lei venituri proprii. Anul acesta, edilul comunei are planuri mari pentru comunitatea sa.

Urmează să fie demarat un proiect ce are ca scop construcția unei școli în centrul localității, proiect finanțat din fonduri europene. Pe lângă școală se va amenaja și un teren de sport. Conform spuselor edilului, școala va fi dotată complet, de la mobilier la pachet IT, prin intermediul PNRR.

Pe lângă aceasta, cu ajutorul proiectelor pe care comuna le are, se pregătește un centru unde să fie școală, grădiniță, centru medical de permanență, teren de sport, sală de sport, bază sportivă și un centru cultural modern.

O alta investiție ce va avea loc în localitate este proiectul „Amenajarea parțială și întreținerea spațiului aferent sediului Primăriei comunei Dănicei, județul Vâlcea și Centrului Social”. Pentru acest proiect, contractul a fost finanțat anul trecut. Valoarea totala a contractului se ridică la 11,43 milioane de lei. Prin Programul Național Anghel Saligny se asigură suma de 10.000.000 de lei, diferența de 1.434.953 lei urmând să fie suportată de Primăria Dănicei, din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.

Prin Hotărârea nr. 14/2023, Consiliul Local al comunei Dănicei a adoptat indicatorii tehnico-economici stabiliți prin devizul proiectului la obiectivul de investiție „Construire pod auto provizoriu peste pârâul Valea Schei, satul Valea Scheiului, punct La Grecu, comuna Dănicei – Județul Vâlcea”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *