În atenția proprietarilor de terenuri care vor să declare terenurile la Apia în anul 2024 – Mădulari

Ziua Comunei Mădulari

Într-un anunț recent, autoritățile au clarificat criteriile de eligibilitate pentru subvențiile acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), printr-o serie de actualizări legislative importante. Conform Ordonanței de Urgență 3/2015, Ordinului 619/2015 și modificărilor aduse prin Ordinul 80/2023, agricultorii și crescătorii de animale trebuie să îndeplinească condiții mai stricte pentru a beneficia de sprijinul financiar.

Pentru a fi eligibili pentru subvenții, beneficiarii trebuie să exploateze terenuri agricole cu o suprafață de cel puțin 1 hectar, iar pentru parcelele agricole individuale, suprafața minimă este de 0,3 hectare, situate într-un singur loc. Această precizare exclude posibilitatea de a cumula mai multe parcele mici, dacă acestea sunt situate în zone diferite, pentru a atinge suprafața eligibilă minimă.

În plus, numărul minim de bovine eligibile pentru subvenții este stabilit la trei capete, cu vârsta de peste doi ani. O altă reglementare se referă la încărcătura maximă permisă pe terenurile considerate „pajiști permanente”, care este de 0,3 unități de vită mare (UVM) pe hectar.

Autoritățile avertizează că nerespectarea acestor norme și declararea falsă a suprafețelor de teren sau a numărului de animale va atrage sancțiuni conform legislației în vigoare. Aceste măsuri sunt menite să asigure o distribuție echitabilă a fondurilor de subvenție și să prevină abuzurile, contribuind astfel la o gestionare mai eficientă a resurselor agricole din România. Crescătorii de animale și agricultorii sunt încurajați să se conformeze noilor cerințe pentru a evita penalizările și pentru a beneficia în continuare de sprijinul statului în sectorul agricol.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *