450 de ani de la prima atestare documentară a comunei Muereasca

Muereasca

În a doua lună a anului în curs, mai exact pe data de 13 februarie, locuitorii comunei Muereasca au avut prilej de sărbătoare. Localitatea, condusă în prezent de către Ion Ungureanu, a sărbătorit 450 de ani de la prima atestare documentară.

Prima dată când localitatea vâlceană a apărut pe hartă, oficial, a fost în anul 1574. Aceasta este alcătuită din 8 sate, ce stau înșiruite pe de-o parte și de alta a drumului județean 658. Drum care, în prezent, este unul modern, fiind modernizat în totalitate de Consiliul Județean Vâlcea în colaborare cu administrația publica locală cu fonduri de la Guvernul României.

În aceasta localitate se găsește și un obiectiv turistic inedit, Mănăstirea Frăsinei, așezată la capătul drumului județean, în satul Andreiesti. Lăcașul de cult este singurul din România unde femeile nu au acces și unde viața monahală se ghidează după rânduielile de la muntele Athos. Însă nu este singurul loc deosebit din această comună. Localitatea în sine este una aparte, cu care cei mai multi localnici se mândresc.

La mulți ani, Muereasca!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *