7 milioane de lei – bugetul comunei Câineni în 2024

Câineni

La începutul lui 2024, ca orice comună care își dorește să facă lucruri mari, și în Câineni s-a stabilit un buget disponibil pentru anul 2024. Astfel, anul acesta, primarul din Câineni, Ion Nicolae, dispune de un buget local estimat la suma de aproximativ 7 milioane de lei.

Amintim și faptul că, la finele anului trecut, Primăria comunei Câineni a primit suma de 448.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflată la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru finanţarea unor cheltuieli descentralizate pentru servicii sociale destinate persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap.

De altfel, Consiliul Local al comunei Câineni a aprobat rectificarea bugetului local pe anul 2023, prin modificarea listei de investiţii cu suplimentarea obiectivului de investiţii „Amenajare teren sport, comuna Câineni, judeţul Vâlcea”, cu suma de circa 50.000 lei.

Tot anul trecut, edilul a semnat și contractul de finanțare pentru extindere apă și înființare rețea de canalizare în localitate: „Este vorba de o rețea de canalizare de 19 km lungime care va acoperi majoritate satelor iar ambele rețele se ridică la valoarea de 5,5 milioane de euro.

Printre altele, primăria comunei Câineni implementează proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din comuna Câineni, judeţul Vâlcea”. Toate cheltuielile aferente proiectului sunt prevăzute în bugetul local pentru perioada de realizare a investiţiei precum şi pe toată perioada de monitorizare a proiectului, în cazul obţinerii finanţării prin PNRR, potrivit legii.

Tot anul trecut, Consiliul local al comunei Câineni a aprobat delegarea dreptului de depunere a cererii de finanţare aferente proiectului cu titlul „Microbuze electrice pentru elevii din judeţul Vâlcea”, în cadrul apelului de proiecte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, către Consiliul Judeţean Vâlcea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *