A fost finalizată reabilitarea drumului spre Vârful lui Roman

Vârful lui Roman

Reabilitarea drumului spre Vârful lui Roman a reprezentat pentru întreaga administrație a oraşului Horezu un proiect destul de dificil, execuția a fost una greoaie, însă echipele s-au descurcat foarte bine, după spusele primarului Sărdărescu Nicolae. Finalizarea proiectului a fost posibilă datorită unei finanțări obținute de la CNI.

În prezent, în zona respectivă se montează rigole, se consolidează parapeții și se îmbunătățesc zonele afectate de alunecările de teren.

Iată ce a transmis primarul, cu privire la lucrarea de anvergură care s-a finalizat cu succes în oraşul său: „Lucrările au început anul trecut în toamnă, au fost întrerupte pe perioada sezonului de iarnă din cauza faptului că, fiind foarte frig, nu puteau să toarne beton. În zonele cuprinse în proiect s-a lucrat foarte bine anul acesta. La ora actuală se lucrează la al doilea pod, un pod a fost făcut. Podul finalizat a fost făcut cu două benzi, a fost lărgit și îndreptat. Acum se lucrează la al doilea pod și la tot ce a mai rămas.

Practic, la balustrada de pe partea dreapta, în sensul de mers spre vârful lui Roman și ziduri de sprijin pe partea stângă. După ce termină și aceste lucrări, în aproximativ 2-3 săptămâni, vor turna diferența de asfalt care a rămas. A fost o lucrare grea, și este în continuare. Ținând cont de alunecarea existentă, unde au fost nevoie de foraje la mare adâncime. Și în al doilea rând, ținând cont că partea stângă în sensul de mers, unde s-a făcut extinderea drumului era numai stâncă.”

Pe lângă acest proiect, autoritățile urmează să asfalteze și o bucata de 6 km, în continuarea drumului care a fost deja reabilitat. Investiția va fi făcută tot cu bani de la CNI.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *