Elevii din comuna Scundu sunt tot mai puțini

comuna Scundu

Statisticile arată că elevii din comuna Scundu sunt, pe an ce trece, din ce în ce mai puțini. Acest lucru se datorează faptului că părinții își transfera copiii la alte școli din alte localități.

Primarul din Scundu, Mihai Blejan, își dorește o mai bună implicare din partea cadrelor didactice, pentru ca aceste transferuri să ia sfârșit.

Iată ce a transmis edilul: “Sunt din ce în ce mai puțini elevi în școală, avem o singură școală din trei din păcate. Eu am avut o discuție la începutul anului cu cadrele didactice, le-am atras puțin atenția să se trezească din amorțeala asta în care au intrat pentru că pierdem copii, și pierdem copii buni. Eu sper să-și revină și sunt alături de școală. Avem și un nou director, cu care avem o colaborare foarte bună. Din ce am văzut eu se implică mai mult ca alți directori de până acum. Eu sunt alături de școală cu tot ce are nevoie, dar baza principală este în dascăli, pentru că dacă dascălii nu își revin puțin din amorțeala în care au intrat deoarece pierdem copii.”

Primarul a făcut câteva afirmații și cu privire la grădinița din comună: “În cazul grădiniței avem o nouă doamnă educator, nu o cunosc, însă spre să se ridice la așteptările mele cel puțin, ca părinte, nu ca primar.

Acesta a încheiat: “De aici în colo o să stau mai mult în zona școlii, și până la urmă o să pun puțină presiune și pe cadrele didactice care nu vor să-și facă meseria.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *