Apelul primarului Dumitru Pirneci către localnicii din Danicei

Dănicei

Ca urmare a secetei ce se abate asupra mai multor zone din România, inclusiv judeţul Vâlcea, primarul comunei Danicei, Dumitru Pirneci, a făcut un apel la consumul responsabil de apă potabilă în comună. Acesta îi roagă pe localnici să nu abuzeze de utilizarea apei din reţeaua publică pentru a iriga culturile şi să se rezume doar la folosirea în scop menajer.

„Pentru că traversăm o perioadă secetoasă, mulți utilizatori sunt tentați să utilizeze apa de la robinet pentru irigarea culturilor agricole, a gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie. Deși Serviciul de Utilităţi Publice al comunei Danicei dispune de capacități suficiente pentru producerea și înmagazinarea cantității de apă potabilă necesară consumului casnic și menajer, utilizarea apei pentru irigarea culturilor agricole sau a grădinilor poate determina o creștere a consumului căreia nu îi putem face față.

Acest lucru poate duce la diminuarea rezervelor de apă în rezervoare, ceea ce înseamnă că am putea fi puși în neplăcuta situație de a furniza apă după program în anumite zone sau chiar să întrerupem temporar furnizarea apei potabile pe parcusul zilei, până la refacerea rezervelor.

Serviciul de Utilitati Publice al comunei va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor de apă.

De aceea, în weekend, se vor efectua controale inopinate în anumite zone din comună pentru a depista cetățenii care fură şi irigă din rețeaua publică, și cei care vor fi descoperiți vor fi debranșați.” se arată într-un anunţ făcut de primarul comunei Danicei, Dumitru Pirneci.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *