Cetățenii comunei Slătioara pot primi bani de la stat pentru echipamente / dispozitive de tipul gardurilor electrice pentru protejarea faunei sălbatice

În urmă cu scurt timp, Administrația Fondului pentru Mediu a lansat Programul privind protecția speciilor de faună sălbatică. Acest proiect constă în  instalarea de echipamente şi/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege, în vederea diminuării conflictelor și reducerii pagubelor cauzate de animale sălbatice. Programul se va desfășura în perioada 11 aprilie 2023, ora: 10.00 – 25 aprilie 2023, ora: 23.59.

Prin acest program se vor putea finanța cheltuieli legate de cumpărarea sistemelor, de montarea acestora, cheltuieli pentru informare și publicitate (vor trebui instalate panouri cu detalii privind proiectul) cheltuieli pentru proiectare, asistenţă tehnică şi studii, cheltuieli de consultanță și taxa pe valoarea adăugată aferentă cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Pe scurt, vor putea fi cumpărate cu bani de la stat echipamente și/ sau dispozitive de tipul gardurilor electrice (generator de impulsuri, fir gard electric, izolator inel gard electric, conectori fir gard electric, tijǎ împământare etc.), panou solar, regulator tensiune, cablu împământare ori alte mijloace asemănătoare.

Cuantumul finanţării

În cadrul programului se acordă o finanţare nerambursabilă, reprezentând 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, după cum urmează:

a) în cazul persoanelor juridice:

1. maximum 5.000.000 lei pentru autorităţile administraţiei publice centrale sau instituţia publică din subordinea autorităţii administraţiei publice centrale şi titularii dreptului de administrare a imobilului proprietate publică, având regim de arie naturală protejată;

2. maximum 1.000.000 lei pentru unităţile administrativ -teritoriale; 3. maximum 500.000 lei pentru celelalte tipuri de persoane juridice;

b) maximum 15.000 lei pentru persoanele fizice.

Pentru alte detalii referitoare la cheltuielile eligibile și documentele necesare depunere dosar vă așteptăm la sediul Primăriei Slatioara.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *