Comuna Popești, pe lista localităților în care se va extinde infrastructura de îngrijire socială

Popești

Consiliul Județean Vâlcea intensifică eforturile de a sprijini comunitățile vulnerabile din regiune, anunțând planurile de expansiune a serviciilor de îngrijire pentru persoanele vârstnice și pentru adulții cu dizabilități. În urma unei cereri crescute din partea locuitorilor, autoritățile locale pun la punct strategia de protecție socială, demarând proiecte semnificative în mai multe localități, printre care și Popești.

Primarul comunei Popești, Aurora Măgură, în colaborare cu Consiliul Județean, a facilitat inițiativa de a construi un Centru de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu, destinat persoanelor adulte cu dizabilități. Proiectul, finanțat prin fonduri europene, urmează să fie depus pentru aprobare și vizează furnizarea de servicii specializate care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor.

Mai mult, într-o clădire existentă, preluată de la Primăria Popești, se vor aloca fonduri județene pentru recompartimentarea și modernizarea acesteia, transformând-o într-un Centru pentru Persoane Vârstnice.

Aceste centre noi nu doar că vor oferi asistență esențială membrilor comunității, dar vor crea și aproximativ 20 de locuri de muncă fiecare, contribuind la dezvoltarea economică locală.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *